Sunday, November 8, 2009

Ten oorlog



Het nieuwste schiettuig in de strijd tegen mannenwallen is de Eye Roller van L'Oréal Men Expert. Het wapen tegen wallen.

De billboards zijn tamelijk ouderwets en fantasieloos, maar de Hydra Energetic verkoelende roller zélf is een cool ding. Een klein tubetje zo groot als een lippenstift met een metalen balletje waarmee je de inhoud op je huid rolt. En dat vinden mannen mooi: metaal.

De Eye Roller is niet goedkoop: bij Etos kost een tubetje van 10 milliliter € 14,99, bijna € 1500 per liter! Dat is twee keer zoveel als de duurste parfums bij de meeste drogisten. Maar dan krijg je ook wat. De verpakking ronkt: "Elke ochtend, in slechts 1 behandeling, een rollerverzorging met het effect van een goede nachtrust. Een combinatie van een verkoelende roller en een bewezen formule tegen kringen en wallen!"

Wallen verminderen en kringen verhelderen, dus. Maar hoe kan dat dan? Welke toveringrediënten stoppen ze in die Eye Roller? Maar liefst 20(!) verschillende stoffen. Welkom in de wondere wereld van de scheikunde.

Onder andere: butylene glycol (zit ook in haarlak, giftig voor het centraal zenuwstelsel en de nieren), glycerine (werkt vochtvasthoudend), C13-14 isoparrafin (een verdikkingsmiddel), cafeïne, grapefruit- en druivenextract, aluminium hydroxide (vaak toegepast als vlamvertrager), xanthan gum (veel gebruikt in sladressings), en phenoxyethanol (heeft een ontvettende werking en kan de huid irriteren en uitdrogen).

De verpakking vermeldt gelukkig dat de Eye Roller oftalmologisch getest is. Dat moest ik even opzoeken en betekent letterlijk: met betrekking tot de oogheelkunde. Heel geruststellend.

En bovendien, minstens vijf keer gehoord in de afgelopen paar dagen: "Wat zie je er goed uit." (Jahaa, omdat ik het waard ben.)

1 comment:

  1. Het wapen tegen wallen, Job Cohen zal blij zijn.
    In één keer de hele boel opgerold!

    ReplyDelete