Sunday, November 1, 2009

Maak de slagzin af...



In oktober organiseerde ik een slagzinnenwedstrijdje. De opdracht: maak de slagzin Maak de slagzin af... af. De hoofdprijs: een dag lang gratis gebruik maken van de multicreatieve diensten van de schrijver van dit blogje.

Inzendingen
Er kwamen 66 inzendingen binnen. Exact de helft daarvan was op rijm. De jury noteerde:
11 keer straf
7 keer paf
5 keer maf
4 keer (er)af
3 keer draf
2 keer kaf
en 1 keer babygiraf [sic].

De inzendingen die niet rijmden liepen uiteen van "...dan win je nog es wat" tot een uitgebreid essay over het organiseren van wedstrijden in het algemeen en de Nederlandse Wet op de Kansspelen in het bijzonder. Waarvoor dank.

Winnaars
En dan de winnaars.
1. Maak de slagzin af, affer, afst.
Ingezonden door Pepijn van Dawn, nota bene een art director! Pepijn (en Dawn) winnen een dag moi. Gefeliciteerd.

2. Maak de slagzin af of WIN een LADA....
De inzending van Ralf (Doom&Dickson). Een intrigerende en onbegrijpelijke zin die nauwelijks klopt. Desalniettemin goed voor de tweede prijs: ik kom een halve dag voor niets bij jullie freelancen (benieuwd naar de lunch).

3. Maak de slagzin af, maar je mist, 3 strikes... you're out!
Van Jeroen, creative bij YoungWorks. Pure poëzie, aldus de jury. YoungWorks gaat er dan ook vandoor met de derde prijs: een creatief consult van een uur (naar keuze via chat, Skype of telefoon).

Troostprijs
De Troostprijs, een unieke genummerde, gesigneerde én versgevulde koffie-met-Cornelisse-kop, gaat naar Etcetera. De kwantiteit won het daar van de kwaliteit: maar liefst vier medewerkers (en allevier op directieniveau!) deden een poging. Ik ben bang dat er zelfs in het managementteam over vergaderd is. Dat is een kopje koffie waard.

3 comments:

  1. Niet alleen voor al uw slagzinnen, maar dus ook voor al uw actiemarketing. Wel done, Rogier.

    ReplyDelete
  2. Ben benieuwd naar de zinnen van Etcetera. Nog meer eigenlijk naar de zin van Ralf. X

    ReplyDelete