Tuesday, October 27, 2009

Alarm bij Dirk



Het zijn weer Prijs Alarm Dagen bij Dirk van den Broek! Met naast de gewone aanbiedingen iedere week spectaculaire extra aanbiedingen. Deze week waren onder meer de bananen aan de beurt.

Ja, en dan moet je wat bedenken om dat instore een beetje te laden en klanten te wijzen op de aanbiedingen van die week. Iets dat een beetje opvalt en het liefst niet te duur, want Dirk wil in alles uitstralen dat ze de goedkoopste zijn.

Nou dat is gelukt, in ieder geval in het filiaal waar ik regelmatig kom. Daar hangt - ongeveer ergens in de richting van de bananen - een oranje zwaailichtje (dat echt zwaait). De onderkant van dat ding zal waarschijnlijk magnetisch zijn, want ze hebben 'm dan maar op de brandblusser 'geplakt' bij gebrek aan ander metaal in de buurt.

Dikke paniek bij de argeloze boodschapper! Want: je loopt wat in gedachten aan het avondeten de supermarkt in en ziet plotseling een brandblusser in combinatie met een zwaailicht en het woord ALARM in een alarmerend lettertype.

O gelukkig, niets aan de hand, het zijn de Prijs Alarm Dagen maar. (Hé, de bananen zijn wel heel goedkoop deze week.)

En dan is het in al z'n klunzigheid dus nog effectief ook, want de bananen liggen hier inmiddels thuis in de fruitschaal. Wat een fantastisch idee.

2 comments:

  1. @rogier bij welk filiaal van Dirk was je? Lijkt me niet helemaal de bedoeling om klanten op het verkeerde been te zetten :)

    ReplyDelete
  2. Filiaal Marie Heinekenplein, Amsterdam. En ach, verkeerde been? Als het maar werkt toch? Alles voor de kijkcijfers!

    ReplyDelete