Monday, October 5, 2009

Zebrapadvertising



Eén stoplicht springt op rood, een ander weer op groen, en ook in Baarn is altijd wat te doen. Na de herinrichting van winkelstraat de Brink in het centrum van Baarn, was het zebrapad verdwenen. Het winkelend publiek morde, en plaatselijke ondernemer Harry Kinderdijk van stoffenhandel Het Capiton besloot een creatieve daad te stellen. Hij liet een zwartwit gestreept tapijt maken en legde dat op de plek waar vroeger het zebrapad lag.

De ludieke actie hielp, want de gemeente besloot het zebrapad opnieuw aan te leggen. En Kinderdijk bood zeer royaal aan de kosten van € 1700 te sponsoren. Zonder tegenprestatie overigens; er hoefde van hem geen 'mede mogelijk gemaakt door'-bordje bij.

Burgemeester Jan de Groot nam het bedrag graag aan, maar dat schoot oppositiepartij Baarnse Onafhankelijke Partij (BOP) in het verkeerde keelgat: "Mensen zouden kunnen gaan denken dat het zo werkt in Baarn, en wat mij betreft werkt het dus niet zo in Baarn," aldus BOP-raadslid Kees Koudstaal. Hij stelde mondelinge vragen in de gemeenteraad. "Ik twijfel niet aan de goede bedoelingen, maar dit hoor je als gemeente niet aan te nemen."

Naar nu blijkt was de stoffenhandelaar rond diezelfde tijd in de race om een tapijtenklus in het onlangs opgeknapte Baarnse gemeentehuis. "Een mooie klus," zegt Kinderdijk, "maar daar neem ik nu afstand van. Die zebra wil ik overigens nog steeds gewoon betalen."

I love gemeentepolitiek! Wordt vervolgd.

(Met dank aan Weekmedia)

No comments:

Post a Comment